Preparar-se per la situació post covid-19

En els nostres primers editorials de 2020 ens referíem a les incerteses presentades a principis d’any. Poc ens imaginem que una crisi sanitària que se estava gestant i que tindria l’impacte social i econòmic que estem experimentant. El temps haurà d’analitzar si no hem tingut la capacitat d’anticipar-nos, si vivim en una societat que sobre-relativitza les possibles crisis que l’amenacen, ja sigui climàtica, poblacional o de sostenibilitat, o pot atribuir-se a una fatalitat cíclica. En aquest moment hem de concentrar les nostres millors energies en la recuperació dels malalts i mitigar tant com sigui possible les dificultats que aquesta crisi provoca en el nostre treball personal i professional diari. Ens unim a les expressions d’agraïment a totes les persones que ens preocupen, desitgem una ràpida recuperació a aquells que han estat afectats per la seva salut i sobretot donen una forta abraçada a aquells que han perdut als seus sers estimats.

Des d’aquest tribuna també ens hem referit en diverses ocasions al context extraordinàriament canviant amb el qual evoluciona la nostra societat, des de la demanda d’adaptació a un canvi de paradigma permanent. No tenim cap dubte que la crisi Covid 19 tindrà una acceleració extraordinària d’aquest canvi, generant un context socioeconòmic i cultural molt diferent del que hem viscut fins ara, i no només en la dificultat de recuperar-se de la crisi econòmica implicada, sinó perquè la societat exigirà un sistema més eficaç i sostenible en tots els àmbits. Som molt conscients dels efectes devastadors de la recent crisi i dels greus errors que cal evitar.

Estem convençuts que la nova situació post-crisi requerirà posar en l’horitzó nous models de configuració social, que al seu torn requeriran noves propostes de negoci, en una redefinició del valor que aportem als nostres clients i al conjunt de la societat a través de la nostra activitat econòmica. És en aquest sentit que entenem que les crisis, i això en particular, són una oportunitat de reformular propòsits i valors, que hem de saber treure les conclusions correctament a les convulsions socials que patim, per tal de ser enfortides d’aquesta crisi.

Valors com el treball en equip, la qualitat i el desenvolupament de les relacions interpersonals, la redefinició del nostre temps d’oci i com organitzar millor el nostre treball, guiaran les nostres preferències en els pròxims mesos, amb el desig de redefinir els paràmetres que ens fan més feliços en un món amb més incertesa, on el desafiament de la sostenibilitat està inextricablement vinculat al nostre repte Per tant, afrontem una transformació cultural real.

Així, la progressiva transformació de les relacions socials requerirà un canvi organitzatiu en l’empresa. A VIRTUS hem estat treballant en una triple direcció des de fa mesos: persones, processos i negocis, no només per millorar la qualitat dels nostres serveis, sinó per aportar valor a l’activitat dels nostres clients segons els nous reptes que exigeix el mercat. Volem ser generadors d’innovació i des d’aquesta perspectiva t’animem a treballar junts en aquest nou horitzó que es veu, renovant el nostre compromís d’acompanyar-te en els teus reptes, com diu el nostre eslògan: Driving proyects

Selecciona el format amb el qual vols veure la revista.

Ordinador

Móvil

Tablet